***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Thursday, December 22, 2016

Naiktaraf Kemudahan di Jabatan Anda Guna Alat Komunikasi dan Penerbitan Oleh Google


Komunikasi dan alat penerbitan  

Projek Seni Google  (Institut Kebudayaan Google)
  
Google Keep - Penyimpanan nota (seperti Evernote)

Gudang 3D Google - Perkhidmatan dalam talian yang menjadi tuan rumah model 3D objek yang sedia ada, lokasi (termasuk bangunan) dan kenderaan dicipta dalam Google SketchUp oleh pengguna-pengguna permohonan yang dinyatakan di atas ini. Model-model yang boleh dimuat turun ke dalam Google Sketch-up oleh pengguna lain atau Google Earth.


Google Apps for Work - Perkhidmatan untuk perniagaan, perusahaan, dan pendidikan menyediakan versi bebas disesuaikan beberapa produk Google di bawah nama domain peribadi. Ciri-ciri termasuk adalah Gmail, Google Hangouts, Google Calendar, Google Docs, Hamparan Google Borang Google Slaid Google, Tapak Google, Google Kenalan, dan Kumpulan Google.


Blogger - weblog alat penerbitan. Pengguna boleh membuat adat, menjadi tuan rumah blog dengan ciri-ciri seperti penerbitan foto, komen, blog kumpulan, profil blogger dan posting berasaskan mudah alih dengan pengetahuan teknikal sedikit.


Google Bookmarks - Permainan online percuma perkhidmatan simpanan penanda buku, yang boleh didapati kepada pemegang Akaun Google dilancarkan pada 10 Okt 2005. Boutiques.com - pengalaman membeli-belah peribadi yang membolehkan pengguna mencari dan menemui barangan fesyen. Boutiques.com telah dilancarkan pada November 2010, dan disatukan dengan Carian Produk Google pada 14 Oktober 2011.


Solutions Google Perniagaan - Koleksi perkhidmatan yang ditawarkan oleh Google secara khusus ditujukan kepada webmaster dan perniagaan. Produk termasuk adalah Feedburner, Google AdWords, Google AdSense, Google Analytics, Google Enterprise penyelesaian Search, Google Apps, Google Checkout, Pusat Perniagaan Setempat Google, Center Merchant Google, Google Dipercayai Stores, Postini, Google Webmaster Central, Pengurus Iklan Google, Peta Google dan Bumi Solutions, Pengoptimal laman Web Google dan laman Google Search.


Google Calendar - Kalendar talian percuma, termasuk integrasi Gmail, perkongsian kalendar, dan fungsi "add cepat" yang membolehkan acara memasukkan menggunakan input bahasa asli. Ia adalah sama dengan yang ditawarkan oleh Yahoo! dan Windows Live.


Google Docs - dokumen, spreadsheet, lukisan, kajian, dan permohonan persembahan, dengan kerjasama dokumen dan penerbitan keupayaan.


Google Domain (Amerika Syarikat sahaja) - perkhidmatan pendaftaran domain, dengan rakan kongsi penerbitan laman web.


Google Drive - Perkhidmatan sandaran dan penyimpanan ruang dalam talian. Perkhidmatan ini adalah berkaitan dengan Google Docs.


Google Hangouts - satu mesej dan chat video platform segera dilancarkan pada 15 Mei 2013, berkhidmat sebagai pengganti bersatu untuk Google Talk, Google+ Messenger, dan Hangouts, sistem chat video ini dalam Google+.


Google Helpouts - berdasarkan Hangout-chat video secara langsung dengan pakar (tidak lagi berfungsi semenjak April 20, 2015).


Gmail (juga dipanggil Google Mail) - percuma IMAP mel web dan perkhidmatan e-mel POP yang disediakan oleh Google, yang dikenali untuk simpanan yang banyak, intuitif antara muka berasaskan carian dan keanjalan. Ia pertama kali dikeluarkan dalam bentuk jemputan sahaja pada 1 April, 2004. Akses mudah alih dan integrasi Google Talk juga dipaparkan.


Google Peti masuk - aplikasi e-mel untuk Android, iOS, dan platform web yang cuba untuk menganjurkan emel untuk pengguna dan mengautomasikan senarai tugasan menggunakan maklumat yang diberikan dalam e-mel.


Google URL Shortener - URL yang lebih pendek untuk kedua-dua Google dan laman web bukan Google. (Juga dirujuk sebagai Goo.gl).


Muzik Google Play - memuat naik sehingga 50,000 lagu secara percuma untuk akses media Cloud.


Perkhidmatan rangkaian sosial Google - Google+
 
Panoramio - Gambar dunia
Profil Google - membolehkan mengawal bagaimana pengguna muncul dan hadir sendiri pada produk Google, untuk pengguna Google yang lain, dan memberitahu orang lain sedikit lebih lanjut mengenai siapa mereka.


Tapak Google (Google Sites) - alat penciptaan laman web untuk kumpulan swasta atau awam, untuk kedua-dua kegunaan peribadi dan korporat.
Saluran SMS (Google India sahaja) - Dilancarkan September 2008, membolehkan pengguna untuk membuat dan melanggan saluran melalui SMS. Saluran boleh berdasarkan RSS suapan.


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM