***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Thursday, September 19, 2013

Minda Pengarang : Sejarah Latar Belakang KPAP UTM

KATA – KATA ALUAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA,SALAM 1 MALAYSIA


Terlebih dahulu pada kesempatan ini saya pihak pengurusan PEMBANTU AM PEJABAT UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA,ingin mengucapkan setinggi – tinggi tahniah dan terima kasih kepada semua warga kampus UTM yang terlibat dan juga PEMBANTU AM PEJABAT UTM serta PENGUJUNG yang sudi melayari blog ini.


Semoga dengan adanya weblog ini kita warga kampus UTM bersama–sama memberi maklumat,pendapat,dana ,Idea yang kreatif dan inovatif untuk kemajuan dan kecemerlangan Universiti Teknologi Malaysia ke mercu kejayaan yang lebih gemilang di peringkat global. Kami yakin bahawa barisan PEMBANTU AM PEJABAT UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA berkemampuan menabur bakti bagi memperkasakan Universiti Teknologi Malaysia seperti mana hasrat universiti.

Kami berharap PEMBANTU AM PEJABAT UTM dapat mempertingkatkan lagi kemahiran serta ketekunan dalam usaha untuk menambah ilmu ,mengasah bakat sedia ada yang ada pada PEMBANTU AM PEJABAT UTM untuk mencapai kecemerlangan sepanjang mereka berkhidmat di Universiti Teknologi Malaysia.

Akhir kata ,terima kasih kepada semua pihak yang terlibat telah menyumbang,memberi idea walaupun sedikit tapi ia bermakna untuk Kelab PEMBANTU AM PEJABAT UTM dan menyumbang tenaga serta usaha yang diberikan untuk menjayakan dan merealisasikan website/blog ini. (Kata Pujangga Mantan Naib Canselor UTM 2013).

Sejarah Penubuhan  KPAP UTM                                                                       “

07 JULAI 2011.Universiti Teknologi Malaysia Johor Bahru (UTMJB) telah mencatat sejarah Ke arah warga UTM yang kreatif dan inovatif,seiring bersama teknologi baru sejajar aspirasi,visi dan misi UTM. Maka tercetus satu idea di kalangan Pembantu Am  Pejabat untuk mewujudkan laman web Pembantu Am Pejabat atau lebih dikenali dengan nama kelab Pembantu Am Pejabat universiti teknologi malaysia (KPAP UTM)/ www.kelabpaputm.com,www.facebook.com/KPAPUTM, yang telah diterajui oleh Pembantu Am Pejabat bahagian pengurusan yang terdiri daripada 4 orang ahli jawatankuasa M.Zulkafli,Mohd. Maizushah,M.Shahrul dan Abdul Samad. Dengan ini kelab PAP UTM juga adalah dibawah naungan  kesatuan kakitangan Am Universiti Teknologi Malaysia KKA UTM serta gabungan antara Universiti – Universiti Malaysia yang di kenali sebagai (GAKUM) di peringkat universiti/IPTA.

Wujudnya idea,untuk laman blog PAP UTM (KPAP UTM) ini mantan Naib Canselor UTM iaitu Datuk Seri Ir. Dr. Zaini Ujang yang telah membuat satu TRANFORMASI di UTM dan kini telah berkhidmat sebagai Secretary General II di Ministry Of Education Malaysia  Pembantu Am Pejabat UTM juga telah menyahut cabaran untuk mentransformasikan dari segi minda yang berfikiran di luar kotak, budaya Ilmu berdaya saing dan berinovasi kreatifviti serta berintegriti, perlu ada di setiap warga  PAP UTM JB dan UTM KL.

Tujuan laman web ini diwujudkan adalah "untuk mengasah bakat yang ada di kalangan warga kampus UTM JB dan UTM KL, khasnya Pembantu Am Pejabat untuk berkongsi  idea dan pendapat sesama warga UTM JB dan UTM KL".
Menaikkan lagi taraf perkhidmatan dalam bidang kerjaya Pembantu Am Pejabat UTM. Merancang dan menjayakan aktiviti ahli kelab Pembantu Am Pejabat UTM. Membina dan meningkatkan lagi bidang kerjaya ahli kelab Pembantu Am Pejabat UTM melalui aktiviti semasa di dalam kampus mahupun di luar kampus.Mendedahkan lagi bahawa Pembantu Am Pejabat UTM melibatkan diri dengan NGO –NGO luar serta perlibatan dengan sukarelawan di kawasan komuniti masing - masing. Membantu kebajikan ahli kelab Pembantu Am Pejabat UTM.

Dalam tempoh dua tahun hingga ke tahun 2013 Kelab PAPUTM telah di kenali di peringkat pengurusan dan universiti amnya,kini kelab Pembantu Am Pejabat UTM berusaha untuk di kenali di peringkat  IPTA dan global. Dengan adanya laman web ini Kelab PAP UTM telah pun bergabung bersama laman web UTM dan juga UTMOnline bagi membantu menaikkan lagi Ranking web UTM di peringkat Global. Kelab PAP UTM telah pun mengembangkan sayapnya ke peringkat global bersambung bersama laman sosial seperti Facebook.
 
Facebook

Kelab PAP UTM dapat menjalinkan perhubungan luar dan dalam negeri seluruh Malaysia bagi merapatkan serta mengekalkan semangat setiakawan di kalangan warga kampus UTM JB dan UTM KL (KPAP UTM),bagi memberikan pendapat yang membina untuk di kongsi bersama kepada semua peringkat. Mengalakkan warga kampus daripada PAP UTM JB dan UTM KL berfikiran positif, inovatif ,kreatif dan berfikir di luar kotak supaya idea yang diberikan dapat direalisasikan.

Sila layari facebook : http://www.facebook.com/KPAPUTM

Laman Blog

Dengan adanya laman weblog ini kelab PAP UTM pun telah di beri kepercayaan atau pengiktirafan satu bintang (Certified Blogger) dari pihak Universiti,laman weblog yang sentiasa di kemaskini serta sentiasa mendapat maklumat – maklumat, isu-isu semasa di dalam kampus mahupun di luar kampus UTM yang berkaitan dengan nama yang diterajui oleh Universiti Teknologi Malaysia.

Sila layari laman Blog :


http://www.utm.my/staff/communities-and-groups/

http://utmonline.utm.my

Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM