***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Wednesday, September 18, 2013

KWSP Tawar Nasihat Kewangan Untuk Pencarum

KWSP tawar  nasihat kewangan
Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) akan menawarkan khidmat nasihat kewangan dan persaraan sebagai perkhidmatan nilai tambah kepada pencarum untuk merangka pelan kewangan komprehensif bagi mencapai matlamat dan impian mereka.Pengerusinya, Tan Sri Samsudin Osman, berkata perkhidmatan berkenaan akan mula disediakan di cawangan KWSP di Lembah Klang tahun depan, sebelum dikembangkan ke seluruh negara dalam tempoh dua tahun akan datang. 
Beliau berkata, ia bertujuan memberikan pencarum pendedahan mengenai pengurusan kewangan dan membantu mereka merancang persaraan. 

Projek perintis

“Kami akan memulakan projek perintis di Lembah Klang terlebih dulu dan kemudian mengembangkannya ke seluruh negara dalam tempoh satu atau dua tahun,” katanya pada Seminar Antarabangsa Celik Kewangan dan Simpanan Persaraan 2013 bertema ‘Ke Arah Menikmati Persaraan yang Selesa’ di Kuala Lumpur, semalam.

Seminar dua hari yang dirasmikan oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah itu bertujuan meningkatkan tahap pengurusan kewangan dan celik kewangan di negara ini.

Objektif seminar ialah untuk mendedahkan kepada pihak berkepentingan seperti pembuat dasar, majikan, ahli dan agensi kerajaan berkaitan terhadap pelbagai isu berkaitan celik kewangan di Malaysia serta kepentingan perancangan kewangan dalam membantu pekerja mencapai persaraan yang mapan. 
Samsudin berkata, selain menganjurkan seminar meningkatkan tahap pengurusan kewangan dan celik kewangan, KWSP akan mencadangkan kepada 500,000 majikan yang berdaftar supaya menjadi peneraju kepada program pendidikan di tempat kerja mereka untuk meningkatkan pengetahuan pekerja berhubung pengurusan kewangan.

Simpanan cepat habis

Beliau berkata, kajian menunjukkan ramai pencarum cenderung menghabiskan wang simpanan caruman KWSP dalam tempoh singkat selepas persaraan dan ia boleh menjadi masalah jika caruman KWSP adalah satu-satunya sumber pendapatan mereka.

Sementara itu, Ketua Eksekutif KWSP, Datuk Shahril Ridza Ridzuan, berkata pihaknya akan bekerjasama dengan beberapa agensi lain seperti Agensi Kaunseling Dan Pengurusan Kredit (AKPK) dan Bank Negara Malaysia (BNM) untuk tujuan memperkenalkan khidmat nasihat kewangan dan persaraan itu.

Petikan Sumber : Berita Harian
Posted by Admin KPAP UTM (M.S)

Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM