***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Saturday, August 3, 2013

Sistem AES dikaji Semula Selepas Aidilfitri

Putrajaya: Penggunaan Sistem Pengutkuasaan Automatik (AES) akan dinilai dan dikaji semula selepas sambutan Aidilfitri ini kerana pelaksanaannya mendapat bantahan pelbagai pihak. 

Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, berkata kerajaan menerima banyak rungutan dan maklum balas negatif berikutan sistem itu dikendalikan oleh pihak ketiga. Sehubungan itu, katanya, semua rungutan dan maklum balas yang diterima daripada orang ramai itu akan diambil kira dalam penilaian semula yang akan dibuat sebelum memuktamadkan tindakan berhubung pelaksanaan AES. 

Pembabitan pihak ketiga 

Antara bantahan yang kita dengar orang ramai tidak gembira dengan pembabitan pihak ketiga dalam penguatkuasaan dan kutipan saman membabitkan AES. 

Bagi saya aspek penggunaan kamera itu bukan isu utama tetapi yang menjadi masalah ialah siapa melaksanakan sistem ini dan kutip saman, perkara itu yang perlu ditangani oleh kerajaan, katanya. 

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Pelancaran Kempen Keselamatan Jalan Raya Peringkat Kebangsaan Sempena Perayaan Aidilfitri di sini hari, semalam. 
Pelancaran kempen kali ini buat julung kalinya itu turut membabitkan Kementerian Dalam Negeri, Kementerian Kerja Raya, Kementerian Pertahanan, Jabatan Perdana Menteri dan Kementerian Wilayah Persekutuan. 

Turut hadir, Menteri Kerja Raya, Datuk Fadhilah Yusof; Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar; Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Dr J Jaya Loga Mohan serta Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj), Tan sri Aseh Che Mat. 

Pelaksanaan tetap dilaksana 

Dalam pada itu, Hishammuddin yang juga Menteri Pertahanan berkata, penguatkuasaan membabitkan kamera operasi had laju oleh polis juga akan tetap dilaksanakan sepanjang musim perayaan ini. 

Ia bagi memastikan pemandu mengikut cara pemanduan berhemah, khusus di beberapa lokasi yang sudah dikenal pasti sebagai lokasi merbahaya, katanya. 

Beliau berkata, penguatkuasaan AES juga tetap akan berjalan seperti biasa sepanjang musim perayaan ini sehingga satu keputusan mengenainya ditetapkan. 

Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM