***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Saturday, February 9, 2013

Lebih 80 Jenis Elaun Penjawat Awam Akan Disemak

LABUAN: Lebih daripada 80 jenis elaun untuk penjawat awam, termasuk kos sara hidup, akan disemak dari segi kesaksamaan, keadilan dan rasional, kata Ketua Setiausaha Kerajaan, Datuk Seri Dr Ali Hamsa.

Beliau berkata semakan itu akan memastikan kebajikan penjawat awam terus dijaga, dan berita baik akan diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menurut Ali, penjawat awam yang dibangkitkan pelbagai soalan dan permintaan untuk rasional dalam status gred, status pekerjaan kontrak, dan pelbagai elaun, termasuk tuntutan perumahan dan pelancongan, sejak beliau memegang jawatan tersebut.

"Semua ini termasuk lebih daripada 80 jenis elaun yang akan dikaji secara terperinci untuk melihat kesaksamaan dalam penyediaan peruntukan. Kami juga akan mengkaji dan memberi perhatian kepada gaji statik," katanya kepada pemberita selepas majlis teh dengan ketua-ketua kampung dan penduduk Kampung Sungai Labu di sini hari ini.

Terdahulu, Ali menjawab soalan daripada penjawat awam semasa satu sesi dialog pada mesyuarat dengan penjawat awam, yang dihadiri oleh lebih 1,000 orang.

Beliau berkata beliau berpuas hati dengan prestasi penjawat awam, tetapi mengingatkan mereka tidak leka dan terus memperbaiki sistem penyampaian.

Beliau berkata, sebagai penjawat awam adalah penjaga kepentingan awam, mereka perlu mematuhi semua undang-undang, peraturan, perintah dan prosedur, sebagai kegagalan untuk berbuat demikian akan membolehkan untuk tindakan tatatertib di bawah Peraturan-Peraturan Pegawai Awam 1993 atau Akta Rahsia Rasmi 1972.

Selain itu, Ali berkata elemen penting dalam memastikan kemajuan perkhidmatan awam telah memupuk hubungan yang baik dan persefahaman antara majikan dan pekerja.

"Kita mesti mewujudkan satu konsep Komuniti Prihatin ... kebimbangan ketua jabatan (bawahan) akan membuat kerja yang menyeronokkan dan membawa kepada peningkatan kecekapan dan produktiviti dalam perkhidmatan awam," katanya.

Ali, yang mempunyai peluang untuk melawat beberapa projek pembangunan di Labuan, juga melahirkan rasa puas hati dengan kemajuan, yang katanya akan menjadi impak positif kepada masyarakat.

Beliau berkata penduduk Labuan bernasib baik untuk mempunyai perhatian khusus dari kerajaan dalam Bajet 2013, dengan diskaun 50 peratus untuk penumpang dan kenderaan komersial yang menggunakan perkhidmatan feri.

Beliau menambah bahawa kerajaan juga akan menjalankan projek untuk 1,000 unit perumahan yang berpatutan dan empat projek bernilai RM165.65 juta untuk mengukuhkan Wilayah Persekutuan Labuan sebagai hab minyak dan gas.
 

BERNAMA

Sumber Petikan : KSN

Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM