***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Wednesday, January 9, 2013

Inovasi Gajet Pintar Baru Menggunakan Suara Isyarat

Meja sesentuh 84 inci digunakan pada sidang media CES di Las Vegas, kelmarin. - Foto AFPInovasi baru gajet pintar bantu kawal operasi guna suara, isyarat

San Francisco/New York: Pada persidangan teknologi terbesar dunia yang bermula semalam, inovasi paling menarik yang dipamerkan menunjukkan kemungkinan gajet dan teknologi yang digunakan setiap hari di kediaman akan berhubung menjadi mesin lebih pintar.

Meja sesentuh 84 inci digunakan pada sidang media CES di Las Vegas, kelmarin.
Pameran Elektronik Pengguna (CES) tahun ini di Las Vegas menjanjikan barisan generasi baru gajet pintar, dengan beberapa daripadanya dikawal menggunakan suara dan gerak isyarat, dan kemajuan teknologi dalam kereta yang menunjukkan pemandu boleh menggunakan e-mel atau menyemak harga gas yang terkini.

Cerdik pandai sudah lama menjangkakan bahawa perkakasan kediaman seperti peti sejuk dan dapur akan dihubungkan dengan internet. Dengan kemajuan dalam cip dan penggunaan meluas telefon pintar dan tablet, ia kini sedang berlaku.

Gabungan Produk Elektronik

“Kami sudah membicarakan mengenai penggabungan produk elektronik pengguna dan komputer dan kandungan selama 20 tahun. Ia dilihat akan menjadi realiti di dalam telefon anda, tablet, PC anda, TV anda, kereta anda yang mempunyai keupayaan untuk semuanya disambungkan,” kata penganalisis utama di Moor Insights & Strategy, Patrick Moorhead.

Walaupun tanpa penyertaan syarikat teknologi terkemuka seperti Apple Inc dan Microsoft Corp, CES masih mampu menarik beribu-ribu pempamer, seperti gergasi Intel Corp dan Samsung Electronics Co Ltd sehingga kepada syarikat baru ditubuhkan yang mencari pembiayaan.

Ketua Eksekutif Qualcomm Inc, Paul Jacobs, memberi ucapan dasar pada pembukaan persidangan itu semalam, yang secara tradisinya dikhaskan untuk Microsoft, yang pada tahun lalu memutuskan untuk tidak terbabit dengan CES.
Jacobs dalam satu temu bual mengenai PBS baru-baru ini berkata, bahawa beliau akan menunjukkan bagaimana teknologi tanpa wayar dapat digunakan ke dalam rumah, kereta dan penjagaan kesihatan selain dalam telefon pintar. - Reuters  
Sumber Petikan : Berita Harian Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM