***SELAMAT DATANG KE WEBSITE PEMBANTU OPERASI UTM (KPAP UTM)................KE ARAH STAF UTM YANG KREATIF & INOVATIF............."THINK OUT OF BOX"............TRANSFORMASI MEMBUDAYAKAN INOVASI & TEKNOLOGI***

Monday, December 17, 2012

IPTA Perlu Selesaikan Masalah Wi-Fi di Kampus-Najib Razak


KUALA LUMPUR 15 Dis. - Datuk Seri Najib Tun Razak mengarahkan Kementerian Pengajian Tinggi mencari kaedah berkesan bagi memastikan kampus-kampus institusi pengajian tinggi (IPT) di seluruh negara menerima liputan Wi-fi berkelajuan tinggi.

Perdana Menteri berkata, kerajaan prihatin terhadap keluhan pelajar-pelajar IPT berhubung masalah liputan Wi-fi di kampus masing-masing.Beliau turut memberitahu, bilangan asrama di kampus IPT bakal ditambah bergantung kepada peruntukan kewangan kerajaan."Bagaimanapun, saya tidak akan menjanjikan perkara yang saya tidak mampu tunaikan semata-mata untuk menjadi popular.

"Saya percaya kepimpinan mesti berasaskan kepada moraliti iaitu apabila saya berjanji, saya akan tepati," katanya ketika berucap menyampaikan amanat dalam majlis Perdana Menteri Bersama Pemimpin Pelajar IPT sempena Konvensyen Pelajar IPT 2012 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini malam ini.Yang turut hadir, Speaker Dewan Negara, Tan Sri Abu Zahar Ujang; Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin; Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Saifuddin Abdullah dan Pengerusi Jemaah Yang Dipertua yang juga Presiden IPT Malaysia, Mohd. Hafiz Arifin.

Terdahulu, Mohd. Hafiz dalam ucapannya memohon pertimbangan kerajaan untuk menambah peruntukan membiayai projek menaik taraf perkhidmatan jalur lebar di kampus-kampus IPT.
Selain itu, Mohd. Hafiz turut menyuarakan kesulitan yang dihadapi kira-kira 60 peratus pelajar IPT di seluruh negara yang terpaksa menyewa kediaman di luar kampus ekoran masalah kekurangan asrama.Dalam pada itu, Najib menjelaskan, transformasi politik yang dilaksanakan kerajaan Barisan Nasional (BN) turut memberi ruang kepada pelajar-pelajar IPT menunjukkan kematangan dalam isu-isu yang mencakupi kepentingan rakyat dan negara.

"Kita mahu generasi baharu hari ini di kesemua universiti lebih peka, lebih prihatin, lebih tahu, lebih sedar, lebih bermaklumat tentang apa yang perlu mereka lakukan untuk membawa negara ke tahap yang lebih hebat," ujarnya.

Kata beliau, generasi muda juga perlu diberi kepercayaan dan kerajaan telah membuktikannya menerusi pindaan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) yang membuka ruang kepada pelajar-pelajar IPT melibatkan diri dalam politik kepartian.


Petikan Sumber : Utusan Malaysia


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!


Agen Diperlukan Segera!!!

JOM IKLAN !

TEMPAHAN IKLAN BANNER

 

TEMPOH IKLAN RM40= 1 BULAN  (250+250)-BANNER KECIL

TEMPOH IKLAN RM60= 1 BULAN (728+90)-BANNER BESAR

TEMPOH IKLAN RM120= 6 BULAN (BANNER KECIL ATAU BESAR)

SILA BUAT PEMBAYARAN DAHULU SEBELUM MENGISI BORANG.PEMBAYARAN HENDAKLAH MELALUI AKAUN BERIKUT:

(CASH DEPOSIT SAHAJA)

CIMB : 01180033367527

Nama: MOHD SHAHRULNIZAM BIN ABDULLAH (Sila Call/SMS selepas membuat bayaran

ATAU

CIMB: 0116-0000-193-104

Nama: M.ZULKAFLI ENTERPRISE

SILA HUBUNGI: 019-7076002,013-7079619 (SILA HUBUNGI KAMI SELEPAS ANDA MEMBUAT PEMBAYARAN ATM CASH DEPOSIT)

 

Saiz Banner 250+250 Atau 728+90 250+250
728+90
TEMPOH IKLAN 1 BULAN
2 BULAN
6 BULAN
TEMPAHAN IKLAN BANNER


***Sila Copy & Paste Banner HTML Code Pada Petak dibawah***

NAMA :
ALAMAT EMAIL
NO.TEL :

IKLAN BERBAYAR

Buku Mudahnya Menjemput Rezeki (MMR) Pengedar Diperlukan!!! Hubungi 013-7079619 / 019-7421006

Borang Keahlian KPAP UTM

Admin KPAP UTM


Sijil Penghargaan Oleh UTM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daftar Ahli PO UTM